Viața religioasă a fost prezentă dintotdeauna în satele noastre. Cu sute de ani în urmă în satele noastre cu puțină populație, erau mai mulți preoți decat acum. De exemplu în anul 1832 cele trei sate mici care aveau între 12 și 23 familii, fiecare aveau căte un preot, iar cele două sate mari, Tabăra avea 4 preoți, iar Cornul Negru – Bivolari avea 3 preoți. În momentul de față avem numai patru preoți în satele mari (cate unul în fiecare), iar satele mici nu au deloc. Drept, că pe atunci preoția se învăța la locul de munca și de regula preoții si chiar dascalii iși făceau feciorii preoți în acest fel.
Dovada vechimii credinței strămoșești este prezența bisericilor de lemn, fără a se ști sau afla capătul de cine și cand au fost construite, ca cea de la Buruienești existentă în anul 1867, cea de la Tabăra care a existat pana la construirea celei noi de zid în anul 1912, sau cea de la Cornu Negru înghițită de apele furioase ale Prutului, fară să mai știm ceva în plus despre ea, decat că din biserică s-a salvat o singura icoana cu Adormirea Maicii Domnului, pictură temperă pe lemn cu dimensiunea de 105/87 cm, din sec. XVII, aflată acum în depozitul de patrimoniu al Mitropoliei din Iași.
Preocuparea preoților noștri și dărnicia unor credincioși a făcut ca în acest moment să avem doua biserici noi in satele Traian si Buruienești și o capelă la Spitalul din Bivolari.
Situația bisericilor din comună
Biserica din Bivolari cu hramul Adormirea Maicii Domnului, construită în 1838 ctitori Ecaterina Balș întru pomenirea ginerelui Iordache Ghica și a fiicei Ruxanda. În prezent este paroh preotul Ojog Emil.
Biserica din Soloneț cu hramul Sfântul Ilie construită în 1820, ctitor căminarul Atanasie Gosan. În prezent este paroh preotul Florea Petrică.
Biserica din Tabăra cu hramul Sfântul Nicolae construită de enoriași in 1912. În prezent este paroh preotul Ancuta Iulian.
Biserica din Traian cu hramul Sfinții Imparați Constantin si Elena terminată în 2008 de enoriași.
Biserica din Buruienești cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail si Gavril terminată în 2010 de enoriași. În prezent este paroh preotul Chelaru Ștefan.
Biserica-capela din spital cu hramul Sfinții Doctori Fără de Arginți, Cosma si Damian – 2009.
foarte frumos!:D
foarte frumosssssssssssssssss